×
Junge Frau mit dunklen Haaren schenkt junger Frau mit hellen Haaren einen großen Weihnachtsstern

10 anledningar till varför julstjärnor gör advent vackrare

Dekorationstips till advent: Julstjärnor lyfter fram din kreativa sida. Experterna från Stars for Europe visar dig hur!

1. Julstjärnor tillför färg till ditt hem!

Den klassiska julstjärnan är djupröd. Men julstjärnor finns även i andra färger. Framför allt är skira rosa toner snygga i hemmet. Om rött eller rosa inte är dina favoritfärger, låt dig inspireras av vita, gräddfärgade, gula, lax- eller aprikosfärgade julstjärnor. Vissa sorter kommer rentav med tvåfärgade, spräckliga eller brokiga högblad.

Weihnachtssterne mit rosa-cremefarben panaschierten Blätter auf einem runden, groben Holztisch in einem Wohnzimmer im Shabby Chic

2. Julstjärnor är nostalgisk balsam för själen!

Positiva minnen gör oss glada. Forskare säger att när vi tänker på vackra stunder med nära och kära, växer vår inre styrka.

Triggers för nostalgiska känslor kan vara dofter, musik eller saker vi förknippar med dessa stunder.

Hade din mormor en magnifik julstjärna stående i fönstret? Då kände hon nog till dessa fem knep som får en julstjärna att stråla i veckor.

Kind malt Wunschzettel, auf dem Tisch stehen Weihnachtssterne, Mandarinen, Kekse, Kakao und Geschenkpapier; nostalgischer Look

3. Alla blir glada över att få en julstjärna i present!

Vem har inte uppmärksammat alla prylar som byter ägare inför julen – och snabbt ställs in i närmaste skåp. Men så är inte fallet med julstjärnan. I veckor pryder de vackert dekorerade arrangemanget bordet, byrån, hemmakontoret eller fönsterbrädan.

Det är även ett bra alternativ till choklad eller annan godis. Det är därför den perfekta julklappen för alla som hellre vill få ett leende på läpparna från sina vänner än extrakilon på höfterna.

Letar du efter fler presentidéer till advent och jul? Här är några som du dessutom kan göra själv.

Junge Frau mit dunklen Haaren schenkt junger Frau mit hellen Haaren einen großen Weihnachtsstern

4. Julstjärnor är mångsidiga och tar fram din kreativitet!

Du kan styla julstjärnor i traditionell eller modern stil. Barock pompa med guld och glitter passar dem lika bra som en nordisk, minimalistisk stil med mycket natur.

På egen hand i en kruka, i grupp, dekorerad för din adventskrans: allt som krävs är ett uns av din kreativitet och de förvandlar hela rum till en juldröm som går i uppfyllelse.

Det är även möjligt att göra hängande rumsdekorationer och väggkransar! Om du använder julstjärnor som snittblommor öppnar sig en helt ny värld av möjligheter. Låt dig inspireras här >>

Rotes Tablett mit weißen Weihnachtssternen, Moos, Zapfen, Kunstschnee, Hirschfigur und Kerze auf einem Küchentisch mit gepunkteter Tischdecke; skandinavischer Stil

5. Adventskransar börjar blommar

Blinkande ljus och julstjärnor är den perfekta kombon för att skapa stjärnklar magi. Din adventskrans skulle kunna klara sig utan gröna växter i år om du istället sätter skurna julstjärnor, rosor, hortensior och bärgrenar i en blötlagd oasisring.

Om du har andra favoritblommor, addera dem också! Om din inredningsförmåga är begränsad kan du bara arrangera färgglada minijulstjärnor på en bricka och placera fyra ljus mellan dem.

Om du gillar spektakulära adventskransar, ta en titt på denna sida >>.

Adventskranz mit geschnittenen, rosafarbenen Weihnachtssternen, Rosen, Hortensien, Beeren und dunkelvioletten Kerzen

6. Adventskalendern ser genast mycket mer dekorativ ut

Under december kommer julen en gåva närmare varje dag. Alla som någon gång har skapat en adventskalender för någon nära och kära vet hur jobbigt det kan vara med letandet efter de små sakerna att fylla den med.

När du väl har alla sakerna är frågan hur du ska paketera dem. I strumpor, lådor, burkar, på lina eller i en låda – det finns så många alternativ. De kreativa experterna på Stars for Europe har kommit med några speciella blomstervarianter. Du hittar dem här >>

Selbst gemachter Adventskalender aus einer Palette, auf den ein Weihnachtsbaum aufgemalt ist, dekoriert mit einem Balkonkasten, in den cremefarbene Weihnachtssterne gepflanzt sind

7. Ornament gjorda av färska blommor kommer att få din julgran att se så vacker ut!

Färska blommor i granen. Det känns som höjden av lyx och är perfekt för den som älskar blommor. Antingen snittar du julstjärnorna och sätter dem på trädet (du kan ta reda på hur du hanterar de avskurna stjälkarna här), eller så lägger du minijulstjärnor i krukor och häng dem på grenarna. Andra kanske gillar att göra en julgran i trä och dekorera den med massor av julstjärnor.

Roséfarbene Mini-Weihnachtssterne mit olivfarbenen Übertöpfen in geflochtenen Aufhängungen an Kiefernzweigen neben mit bunten Filzkugeln dekorierten Kiefernzapfen

8. Bordsdekorationen till adventsfikat är klar på nolltid med julstjärnor!

En bricka, några julstjärnor, lite grankvistar, kottar, mossa och ljus. Eller julstjärnor i några extra kaffekoppar. Det är allt du behöver för en bordsdekoration som ropar ”Julen är snart här!”

Saker får en sagolik twist när de kombineras med vintage-kristall. Snöspray lägger till lite elegans för en klassisk look och nötter och röda bär får du inte missa.

Schmales, weißes Holztablett auf einem unbehandelten Holztisch mit drei alten Kaffeetassen, die mit roten und weißen Mini-Weihnachtssternen bepflanzt sind, dekoriert mit Zieräpfeln und Papieranhängern; skandinavischer Stil

Och det bästa är att du kan slippa strykningen, för med en så iögonfallande bordsdekoration kommer ingen att vara intresserad av julduken längre! Idéer på vackra bordsdekorationer i pastellfärger hittar du här >>.

9. Adventsbilder till WhatsApp, Instagram, Facebook eller Snapchat blir alltid snygga med julstjärnor!

En bricka, några julstjärnor, lite grankvistar, kottar, mossa och ljus. Eller julstjärnor i några extra kaffekoppar. Det är allt du behöver för en bordsdekoration som ropar ”Julen är snart här!”

Saker får en sagolik twist när de kombineras med vintage-kristall. Snöspray lägger till lite elegans för en klassisk look och nötter och röda bär får du inte missa.

Och det bästa är att du kan slippa strykningen, för med en så iögonfallande bordsdekoration kommer ingen att vara intresserad av julduken längr.

Idéer på vackra bordsdekorationer i pastellfärger hittar du här >>.

Großer panaschierter, blush-farbener Weihnachtsstern mit einem Kranz aus Zweigen; im Anschnitt fotografiert, Hintergrund apricotfarben

10. Vinterbröllop har sina speciella fördelar. Julstjärnor till exempel!

De flesta par gifter sig mellan maj och september. Men ett bröllop på vintern har sin charm. Arrangemang gjorda av julstjärnor syns inte någon annan tid på året. Föreställ dig en enorm brudbukett dekorerad med tallgrenar, fjädrar, paljetter och skurna julstjärnor.

Eller en romantisk rund bukett med julstjärnor knuten med en manschett av blekta skelettblad. Fantastisk!

Att samordna kyrk- och bordsdekorationer med brudbuketten är inga problem för en bra florist. Det finns bara en sak de måste se upp med: att blommorna inte stjäl brudens skönhet.

Braut im Satinkleid mit Perlenkette hält runden Brautstrauß mit rosafarbenen geschnittenen Weihnachtssternen, Schleierkraut, Ranken und weißen Skelettblättern

Du kan även besöka oss på FacebookPinterest och Instagram.