×

Julstjärnor som höstdekorationer

Tror du att julstjärnor bara är avsedda för julsäsongen? Den här bloggen kommer att ändra på om du tror det, eftersom julstjärnor även är fantastiska i höstdekorationer. 😉🍂

Varför är julstjärnor perfekta höstdekorationer?

Julstjärnor är perfekta för höstdekorationer av flera skäl:

  • Julstjärnor finns i många nyanser. Färger har en positiv inverkan på humöret. Rött har till exempel en uppiggande effekt och ger dig energi, medan rosa väcker din mjuka sida. Aprikosa färger skapar en avkopplande miljö och med lite gult omkring dig ser du genast framtiden med mer optimism. På hösten, när dagarna blir kortare och mörkret kan kännas påtagligt är julstjärnor det perfekta botemedlet mot nedstämda dagar och höstmörker.
  • Julstjärnor ger hemmet en touch av natur och minskar stress. Särskilt sorter i roströda toner skapar en känsla av välbehag. Detta piggar upp dig under gråa, blöta höstdagar när du tillbringar mer tid hemma.

Med julstjärnor kan du skapa vackra DIY och dekorationsidéer. Det är bara att prova och se. Våra idéer är enkla att göra och kommer garanterat att höja ditt humör. Att vara kreativ gör dig glad, det lovar vi.

  • Julstjärnor fungerar bra i alla bostadsutrymmen med alla inredningsstilar.
  •  Julstjärnor är lätta att ta hand om. Med rätt skötsel kommer de att förgylla ditt hem långt in på det nya året.

Vill du veta vad du ska tänka på när du väljer julstjärnor? Klicka här för våra bloggar om köp av julstjärnor och de perfekta skötseltipsen. Eller titta bara på vår video om ämnet. Den heter Så sköter du din julstjärna på rätt sätt.

När och var kan man köpa julstjärnor i höstfärger?

Du kan köpa julstjärnor, även kända som höststjärnor, så tidigt som i september. Det har förädlats speciellt för sensommaren eller hösten och har ett mer kompakt växtsätt och kraftiga grenar. De finns i en mängd olika färger, från rent vita till bleka och ljusa rosa.

Klassiska julstjärnor finns vanligtvis tillgängliga från slutet av oktober. De finns i många färger, storlekar och växtformer. Bland dem finns nyanser som aprikos, gräddvit, gul, lax, ros eller kanel, som är perfekta för höstdekorationer.

Dessa julstjärnor har namn som ”Autumn Leaves”, ”Cinnamon Star”, ”Lemon Snow” eller ”Wintersun”.

Odlarna producerar inte många julstjärnor i dessa varma höstfärger, så din bästa chans att få tag på dessa eftertraktade växter är i början av julstjärnans säsong (mitten av September till tidigt i November) hos återförsäljare.

Dekoration och Gör det själv ideer med julstjärnor

Med dessa höst- och julstjärnor kan du skapa vackra inredningsidéer och DIY-projekt. Låt dig inspireras. Låt sedan din egen fantasi ta fart för att skapa dina höstdekorationer. Kanske med en växt som du fram till nu egentligen bara kände till som en symbol för julen.

DIY-idé: julstjärna i mysig ullkappa

Har du några gamla, slitna planteringskärl? Ge dem då en fluffig överrock. För denna upcycling-idé behöver du uttjänta planteringskärl, gamla kläder, sax, limpistol, varmt lim, knappar och julstjärnor.

Så här gör du: Klipp ut delar av kläderna så att de passar omkretsen på dina krukor, limma varje del på en kruka med hett lim och dekorera dem med knappar. Om du har en bit av en ärm kan du bara dra den över krukan. Sätt in julstjärnan och du är klar!

Tips: Ett stearinljus är också fint i en burk med ullöverdrag, men låt det aldrig brinna utan uppsikt.

Upcycling ideer: Gör det själv En blomstergunga

Denna hemmagjorda blomstergunga är en fantastisk sak som du enkelt kan göra själv.

Du behöver tre trähängare med tvärslåar, en sladdlös borrmaskin, skruvar, snören och ett kraftigt snöre.

Mini julstjärne skål

En skål planterad med minijulstjärnor är ett fint inslag.

Kombinera aprikosfärgade, rosa och laxfärgade julstjärnor med prydnadsbladväxter som oxalis triangularis,  bladbegonior (Begonia Rex) och kalathea.

Vem som helst kan göra detta och det ser fantastiskt ut, eller hur?

Bordsdekoration eller presentidé: Höstens julstjärnebukett

Med snittade julstjärnor kan du skapa speciella buketter och arrangemang till hemmet eller som gåva till familj eller vänner.

I den här vackra höstbuketten har de snittade julstjärnorna kombinerats med tallgrenar, eukalyptus och olika torkade blommor, t.ex. färgad sparris.

Vill du veta hur du får julstjärnor att hålla länge? Ta en titt på vår blogg ”Julstjärnor som snittblommor”.

Glad Halloween med julstjärnor

Julstjärnor är en perfekt färgmatchning till de traditionella pumporna i Halloween-dekorationerna. Leta efter matchande planteringskärl i fackhandeln.