Skip to main content
Om du vill att din juldekoration ska vara ganska ren och elegant, kan du använda snyggvita och krämfärgade julklappar för att skapa vackra bord- och rumsdekorationer i ögonblicket!

Vit jul – elegant dukning i nyanser av vitt

För dig som älskar vitt är detta dukningen framför andra. I vårt exempel används bara julstjärnor som krukväxter. Raka linjer och ett minimum av extra pynt gör dukningen sober och elegant. På mitten av bordet har vi placerat julstjärnor i stilrena krukor. Matchande ljusstakar och ett par kottar ger ett harmoniskt intryck.

På varje tallrik placeras en vit julstjärna och ett litet placeringskort binds fast i plantan med ett dekorativt band. Ett fint alternativ till klassiska placeringskort!

På mitten av bordet har vi placerat julstjärnor i stilrena krukor. Matchande ljusstakar och ett par kottar ger ett harmoniskt intryck.

På varje tallrik placeras en vit julstjärna och ett litet placeringskort binds fast i plantan med ett dekorativt band. Ett fint alternativ till klassiska placeringskort!

Tips för att lyckas!Julstjärnor som används som snittblommor håller sig fina i ungefär 2 veckor om de behandlas korrekt. När du vill använda julstjärnan som snitt gör så här: Skär av kvistar från julstjärnan. Doppa sedan snittytan i 60 grader varmt vatten ett par sekunder och därefter i kallt vatten. Det stoppar mjölksaften och hindrar den från att sippra ut.

En vit julstjärna i pastellfärgad kruka. Guldstjärnan får oss att bli påminda om formen på julstjärnan.

Kritvit som Snövit är Princettian i den pastellgröna krukan.

Presentidé med Minijulstjärnor

En fin gåva till Julstjärnans Dag den 12 december. Minijulstjärnor i en konformad presentpåse. Så här gör du: Forma till en kon av fint papper. Limma fast tyg. Gör ett hål i pappret och dra igenom ett snöre som du sen kan hålla i eller sätta upp på väggen alt hänga på en hylla. Nu behöver du bara sätta fast kortet med namnet eller texten du ska skriva. Sätt gärna fast en guldstjärna och snören som hänger. Slå in din julstjärna med lite cellofan och sätt ner ”paketet” i konen. Klart!

DIY: Julgrupp med vinter- och skogstema

Skapa en vacker julgrupp enkelt och lätt! Med hjälp av en salladsskål och en limpistol gör du den vackra basen som ser ut som en iskristall. Placera sedan en stor julstjärna, kottar, mossa och grenar i skålen. Pudra med lite konstsnö och din julgrupp är klar! Material som behövs: Julstjärna, limpistol, konstgjord snö, tallrik, plastpåse, gummiband, mossa, kvistar, kottar, prydnadssaker, salladskål, diskmedel, tyg, sax!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Vinter DIY: Vacker adventskruka med julstjärnor

Tack vare ett tunt lager av vax med stjärnformade öppningar som släpper igenom ljus strålar krukan. Man använder sig av gamla ljus för att skapa krukans isiga och genomskinliga utseende. En julstjärna lindas in i bomull och LED-ljus och placeras därefter i krukan. Det ger en varm och behaglig känsla och sprider julstämning. Material som behövs: Julstjärna, gamla ljus, glaskruka, LED-ljus med batteri, dekorationstråd, bomull, konstsnö, plastpåse och gummiband, maskeringstejp, kastrull, kruka, pensel, kniv, penna!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Mer vackra och kreativa idéer finns på vår YouTube-Channel!

YOU MIGHT LIKE THE FOLLOWING STORIES