×

Skogstema med julstjärnor. Adventsdekorationer med julstjärnor och naturmaterial

Gran- och tallgrenar, kottar, mossa och bär är typiska föremål från skogen som är populära bland dekorations- och pysselfantaster under höst och vinter. Under de kallare månaderna är långa promenader ett bra sätt att samla dessa naturmaterial, som sedan kan användas till dekorationer i ditt hem. Experterna från Stars for Europe presenterar idéer för festliga bordsdekorationer, adventskransar och rumsdekorationer där julstjärnor och material från skogen står i centrum.

Festbordet förvandlas till en skog: Bordsdekorationer med julstjärnor

Förbered ett kärleksfullt dekorerat festbord när vänner och familjer samlas för att fira och äta tillsammans vid jul. Med sina ståtliga högblad är julstjärnor idealiska som bordsdekorationer. Att kombinera dem med mossa, tallbarr och andra element förstärker julstjärnans färger ännu mer.

En fest för sinnena: denna överdådiga bordsdekoration är gjord av en mängd naturliga material. På ett tjockt lager mossa placeras röda julstjärnor bredvid små minigranar och echeveria (suckulenter). Kvistar av järnek, prydnadsäpplen, kottar och guldsprayat löv pryder, medan mörkröda stearinljus ger en stämningsfull belysning.

Tips: I skogen kan du i vissa länder leta efter naturliga material i små mängder, men se till att du kontrollerar lagarna innan du tar vilda växter i ditt område. Om du behöver en större mängd mossa eller kottar, som i det här fallet, kan du hitta dem i en trädgårdsbutik. En variant av denna dekoration, är att skala ner och endast lägga mossa i mitten av bordet, som en löpare. Oavsett mängd mossa, använd alltid ett vattentätt skydd för att skydda bordsytan.

Tip: In the forest, in some countries you might be able to forage for natural materials in small quantities, but make sure you check the laws on uprooting wild plants in your area. If you need a larger quantity of moss or cones, as in this case, you can find them in garden centres. Natural, treated moss has the ideal amount of moisture for decorative purposes, so your table will not be damaged. However, it it’s a good idea to use a waterproof covering for this table decoration idea.

Kombinationen av vita och gröna inslag gör att detta festbord påminner om en vinterskog som glittrar av snö. Naturmaterial som mossa och kottar, minigranar, konstgjord snö och träsvampar skapar en dekorativ scen som vackert accentuerar de gräddfärgade julstjärnorna. Ljusslingor och vita stearinljus ger den perfekta stämningsbelysningen. En tallkvist ovanför bordet, dekorerad med kottar, doftar underbart av skog

En ljuvlig detalj: vid varje sittplats välkomnas gästerna av en snittad krämfärgad julstjärna på ett arrangemang av tallbarr. Små vattenfyllda rör i mitten av buketterna fungerar som minivaser.

Gör-det-själv-tips: Med lite skicklighet kan du göra en dekorativ julljusstake av fyra lika stora kottar, en ljusstake, ett litet rör, en snittad julstjärna och band.

Tips! Omedelbart efter att julstjärnans har snittats, doppa stjälkarna kort i 60-gradigt vatten. Doppa dem sedan i kallt vatten för att förhindra att mjölsaften läcker. På så sätt håller sig högbladen fräscha längre.

Fantastiska adventsdekorationer: Adventskransar med naturmaterial

Liksom julgranar är adventskransar en av julens dekorativa höjdpunkter. Ritualen att tända ett ljus varje söndag i advent hjälper till att förkorta väntetiden fram till julafton och ökar förväntan på högtiden.

En adventskrans behöver inte nödvändigtvis vara gjord av tallgrönska. Många andra objekt  från naturen är perfekta för designen, vilket följande tre idéer visar.

Denna smakfulla adventskrans är både konstnärlig och naturlig. Fina mossiga granar och krämfärgade minijulstjärnor skapar intrycket av en vintrig tallskog på den mosstäckta halmkransen.

Kransen står på stadiga stålfötter så att den ser ut att sväva ovanför bordet.

Rotklumparna av julstjärnor är inslagna med mossa och fastsatta med fin tråd.

Mossa, snittade julstjärnor, ilex och prydnadsgräs förvandlar en enkel krans av kvistar och lavar till en vacker, naturlig adventsprydnad med livfulla röda nyanser.

Veteax är inte ett typiskt inslag i adventskransar. I det här arrangemanget blir axen tillsammans med julkaktus, julstjärnor och tallkvistar en stilfull syn. Basen i detta vackra arrangemang är en grund skål täckt med genomfuktat stickmassa, dekorerad runt om med kottar och gyllene blad.

Naturlig rumsdekoration med julstjärnor

Naturlig dekorationstrend: äkta och konstgjorda barrdekorationer på en mossbädd tar in skogen i ditt hem. Krämfärgade julstjärnor i olika storlekar, några under glaskupor, konstsnö och ett litet rådjur framhäver den vintriga känslan. Med matchande tapeter i bakgrunden känns det nästan som att du står i skogen.

En krans dekorerad med långa tallkvistar blir ett härligt julinslag tack vare den klarröda snittade julstjärnan. Prydnadsäpplen fästa vid grenarna lägger till ytterligare rött.

Denna underbara väggkrans med ett naturligt och modernt utseende kan du göra med lite skicklighet.

Du behöver en julstjärna, en metallring, klematisrankor, grankottar och tråd.

Gör så här:

Steg 1: Fäst rankorna på metallringen. Väv sedan gradvis in fler och fler rankor tills den nedre halvan av kransen är tillräckligt bred för att få plats med julstjärnan inuti.

Den övre halvan av kransen kan vara smalare.

Steg 2: Fäst sedan kottarna och häng upp kransen på väggen.

Steg 3: Lägg till sist försiktigt i julstjärnan i sin krukan. Klart!