Skip to main content

Från den 1 december körs nedräkningen av julen!

I väntan på julen! En vacker krans och paket har blivit utsmyckade med julstjärnor.

Julstjärna som snitt är perfekta att använda som utsmyckning på paket.Vackra snören och fint papper gör mottagaren full av beundran.

En enkel adventskalender med aprikosa julstjärnor

Idag är julstjärnan en av våra mest älskade julblommor i många länder

I jultider kommer även en kärlek för judekorationer. Då passar denna adventskalendern perfekt! För att göra kalendern behöver du en julstjärna, halmring, kruka, tjock ull, satinband, band, garn, 24 stycken 8-10 centimeter långa kartongrör, omslagspapper, byggpapper, markeringspenna, fanersåg, sax, hålslagare, fryspåsar och olika dekorationer som halmstjärnor, kottar, torkade bär eller löv, sötsaker och små adventspresenter.

Steg 1: Vira de breda satinbandet rund halmringen. Därefter virar du in kransen med det lite smalare bandet och garnet. Placera sedan kransen på krukans kant.

Steg 2: Skär kartongrören så att de blir 8-10 centimeter långa. Fyll rören med godis och små presenter. Slå in rören med omslagspapper och lämna kvar en riklig bit med papper på varje sida av röret. Knyt därefter en rosett med garn på varje sida så det ser ut som en karamell.

Steg 3: Klipp nu ut 24 stycken cirklar ur pappret med saxen. Slå ett hål i varje cirkel och numrea dem därefter med siffrorna 1-24 med markeringspennan. Trä på cirklarna på banden till varje paket och knyt fast paketen på kransen. För att göra det extra fint kan du dekorera band med kottar, bär, löv, halmstjärnor eller andra dekorationer och sedan hänga upp det på kransen.

Steg 4: Det som återstår nu är endast att sätta julstjärnan i en plastpåse. Om man vill att julstjärnan ska vara högre upp går det att lägga hopknycklade papper i botten tills du får önskad höjd.